Anonim

WESTWORLD Sesong 3: Episode 1 Sammenbrudd | Ending Explained, Post Credits Scene & Future World Theory

Oppsummeringsepisoder er ganske vanlige i anime. Hvert så ofte vil det være en episode (eller flere episoder som i One Piece) som bringer publikum opp på hastighet på antagelig mye materiale. De siste årene har jeg lagt merke til at til og med 1 cour anime vil ha en oppsummeringsepisode et sted i midten (mellom avsnitt 4 - 6), og nylig har det til og med vært show som er 1 kurs med 2 oppsummeringsepisoder (tenkte tittelen unnslipper meg for øyeblikket).

Jeg har aldri sett en positiv fanreaksjon på en oppsummeringsepisode, så hvorfor er de fortsatt så vanlige? Er de et hold over fra dagene før Video on Demand (VoD) gjennom The Internets? Eller er det bare nok en fyllstoffrelatert løsning?

Oppsummeringsepisoder er annerledes enn oppsummerings-OVAer i forbindelse med dette spørsmålet.

Sammendrag episoder kan eller ikke kan ha et faktisk formål. Fra denne artikkelen, som jeg anbefaler å lese, kan oppsummeringsepisoder ha et formål med langvarige serier.

Hvis showet har tatt en utvidet omvei til filler-delplott, for eksempel, minner en oppsummeringsepisode alle om hvor hovedhistorien er. Det kan også fange nykommere opp på historien.

Mesteparten av tiden er de imidlertid bare en indikasjon på et problem i anime-personalet. Å sitere,

En oppsummeringsepisode betyr generelt at de endelig ikke klarte det. Noe uoverstigelig utfordring har kommet opp, noen har mistet ballen, noe kan bare ikke skje i tide.

Kort oppsummert, det er bare slik at de kan ha noe å kringkaste, og det skulle opprinnelig ikke bli sendt, hadde de vært på timeplanen. Fra den samme artikkelen har dette en rekke konsekvenser. For det første, siden TV-sendetid er booket på avansert, kan det bare være et bestemt antall episoder, som ikke kan endres. Oppsummeringsepisoder vil ta opp et spor av det angitte antall episoder, og de resterende episodene må komprimeres for å fullføre historien innen antall episoder de fikk.

På seernes side må du innrømme at det irriterer deg noe, spesielt hvis det skjer etter en episode med en veldig god klippehenger.

3
  • 1 Det har blitt litt vanlig at show også har oppsummeringsfilmer eller OVAer - selvfølgelig er disse ikke fyllstoffer (siden de er produsert utenfor den normale tidsplanen), men de blir ofte brukt for å opprettholde interessen for showet mellom sesongene (og i noen tilfeller for å kunngjøre at det faktisk er en ny sesong som kommer). Noen eksempler på nyere tid inkluderer Mob Psycho 100, Laget i avgrunnen og Chuunibyou Demo Koi Ga Shitai.
  • @ConMan Sant. Selv om jeg personlig ikke ser oppsummeringsepisoder / OVAer / filmer. Inkluderte ikke denne informasjonen siden spørgeren sa at han / hun refererer til oppsummeringsepisoder, som jeg antar er episoder som Youjo Senkis oppsummering.
  • Veldig sant. Kommentaren min er definitivt tangensiell for hovedspørsmålet.