Anonim

Ti tusen knyttnever - Anime Mix

Begge er basert på manga, ikke sant? Må jeg lese manga for begge seriene, eller kan jeg bare se på OVA og animes og ikke trenger å lese manga?

Du kan se hvilken som helst anime og dens OVA (er) uten å lese mangaen. Imidlertid inneholder manga vanligvis ekstra innhold som ikke dekkes av anime og OVA (er). Så selv om du ikke trenger å lese manga for å se anime, kan du få en ekstra smule info / historie.

Så du kan lese manga på toppen av å se anime og OVA (er) for Les eller Dø, men det er det ikke nødvendig å gå gjennom begge deler. Det kan være gøy skjønt.

4
  • 1 Dette svaret er også generelt, etter min mening. Selv om dette ofte er sant, er det noen franchiser som dette ikke er tilfelle for, f.eks. multimedieprosjekter som Aratanaru Sekai, hvor du må lese manga og LN og se anime for å virkelig forstå hva som skjer. Jeg vet ikke hva svaret er på det spesifikke tilfellet Read or Die, men det burde absolutt være mulig å gi et mer spesifikt svar enn dette.
  • Selvfølgelig, men ingen har gitt et ordentlig svar foreløpig, så dette burde være tilstrekkelig foreløpig.
  • Nedstemt, dette er bare altfor generelt. Det gjelder alle tilpasninger på tvers av alle medier; det fungerer like bra som et svar på "Må jeg lese The Bridges of Madison County å forstå filmen? "som det gjør for Les eller Dø.
  • Gyldig poeng, men slik er det med de fleste historier. Vanligvis gjentar showet manga mens det ikke dekker hele mangainnholdet. På grunn av dette samsvarer de fleste show med dette svaret, så det å ha et mer detaljert svar gir bare den samme løsningen.

I følge Wikipedia:

[OVA er] basert på Read or Die manga-serien ... [It] er en fortsettelse av Read or Die-historien, som finner sted noen år etter hendelsene i mangaen.

R.O.D TV er en 26-episoders TV-oppfølger til Read or Die OVA

Forresten, R.O.D. startet som lette romaner og manga utgitt samtidig.

Som med alle OVA-er jeg har sett, mens du kanskje kan se dem og få litt forståelse av hva som skjer uten å lese det originale kildematerialet, er de vanligvis korte og antas at folk som allerede liker kilden vil være publikum. Derfor har de en tendens til å skynde seg gjennom utstillingen, og til og med hoppe over detaljer som de antar at publikum allerede er klar over. Som jeg husker (det har gått en stund siden jeg så på) ser det ut til at i tilfelle R.O.D. OVA, dette betydde at de hadde veldig liten forklaring på hendelsene som skjedde noen år før. Så sannsynligvis ville du få mer ut av det hvis du gikk tilbake og leste manga eller lette romaner.

Det bør tas i betraktning at Les eller drøm manga er ikke i samme kanon som R.O.D TVen. Søstrene møtes og adopterer hverandre på en annen måte. Hisa har en annen historie og møter søstrene under forskjellige omstendigheter.

På den annen side er jeg ikke klar over noen motsetninger mellom Les eller dø manga og en av anime-seriene.