Anonim

Tadsjikistan - The Not Knowing

I anime jeg har sett på i det siste, ser jeg mange episoder 0 dukker opp, som vanligvis blir publisert etter den siste episoden og vanligvis ikke er veldig forståelige med mindre du har sett serien selv.

Hvor stammer dette fra og hvorfor gjør de dette?

Eksempelvisning:

3
  • Hvis jeg måtte gjette, vil jeg si at episode 0 er nesten som en tilpasning av kapittel 0. Kapittel 0 var oneshot (et enkelt kapittel i en historie), og hvis oneshot var vellykket, så blir historien til en manga , blir seriell og publisert som en serie. Således vil episode 0 i utgangspunktet inneholde innholdet i kapittel 0.
  • @krikara det høres litt logisk ut
  • Basert på et kort MAL-søk etter "episode 0", ser det ut til at de fleste episoder 0 enten er piloter eller prequels. I begge tilfeller er nummereringen fornuftig - prequels vises kronologisk før episode 1, mens pilotene er kronologisk før episode 1.

Basert på et google-søk etter site:myanimelist.net 'episode 0', finner vi følgende episoder:

  • Candy Boy Episode 0 (en pilot, som sendes 6 måneder før Candy Boy)
  • Nichijou Episode 0 (en pilot, sendes en måned før Nichijou)
  • Haganai Episode 0 (en pilot, som sendes noen uker før Haganai)
  • One Piece: Strong World Episode 0 (en prequel til One Piece: Strong World)
  • Koroshiya 1: Episode 0 (ikke sikker på denne - Japansk Wikipedia sier at det handler om Ichis fortid, så jeg antar at det er en prequel?)
  • Hakuouki Hekketsuroku Episode 0 (et sammendrag av den første sesongen, og derav en slags "prequel" til den andre sesongen, som ble sendt en uke senere)
  • Ichigo Mashimaro Episode 0 (ikke sikker på denne; det kan være verdt å merke seg at den heter "Prologue" i stedet for "Episode 0" på japansk)
  • UN-GO Episode 0 - Inga-ron (en prequel til UN-GO)
  • Kyousougiga Episode 0 er også en oversikt over Kyousougiga ONAer, som er slags pilot-y med hensyn til Kyousougiga cour-length anime

Det er mange prequels og piloter1 her. Prequel-episoder forekommer vanligvis kronologisk før "episode 1" når det gjelder showtidslinje, mens pilotepisoder vanligvis forekommer kronologisk før "episode 1" når det gjelder den virkelige verden, og det er derfor fornuftig at enten en pilot eller en prequel blir nummerert " episode 0 ".


1 Med "pilot" mener jeg et kort stykke som sendes før en lengre anime, uansett om det er en pilot i amerikansk TV-forstand eller ikke, så denne etiketten inkluderer teasere, animasjonstestkjøringer osv.

Jeg vet ikke at mange eller de fleste anime bruker Episode 0-formatet, men noen få eksepsjonelt populære serier vil gjøre alt de kan for å fortsette å tjene penger. Ekstra DVD-episoder med fullpakket sett, Episode 0 prequels, teaterutgivelsesfilmer er alle måter anime-serier kan fortsette å opprettholde fansinteressen etter at serien er ferdig på TV.

Andre måter serier holder eller øker faninteressen på er lisensiering av varer, radioprogrammer, drama-CDer, live-arrangementer og manga-skaperopptredener.

Anime er et bedriftsprodukt og selskaper ønsker å tjene penger.