Anonim

YunB - Oppa (feat. Reddy & Paloalto)

Mitt firma driver et kortspill i Europa, men vi vil begynne å inkludere manga og anime-figurer. Hvordan skulle vi begynne å få lisenser?

Vi vil ha Akira, Fist of the North Star, Ako, Tank Police, Appleseed, etc.

Det er bare ett bildekarakter per kort. Er det noen som har noen detaljer om å gjøre dette lovlig og med respekt, med lenker osv?

2
  • Jeg er ikke så sikker, men jeg tror du bør kontakte utgiveren, som i tilfelle Akira for eksempel er , Kodansha LTD.
  • Vær oppmerksom på at du i noen tilfeller kan krenke eksisterende lisensavtaler hvis noen andre i din region har den aktuelle lisensen. For eksempel, det faktum at det er et Pokémon-kortspill, vil sannsynligvis gjøre det vanskeligere å bruke tegn fra den serien. Merk at det allerede er et kortspill som bruker tegn fra flere serier, i det minste her i Japan (muligens alle fra samme utgiver), så ikke vær så overrasket om svaret er "nei".

Vi kan egentlig ikke hjelpe deg med prosesslisensiering (siden vi ikke har ekspertise på det, så det er utenfor emnet), men vi kan fortelle deg hvem som er den primære IP-innehaveren for deres respektive medier.

Akira, Kodansha

Fist of the North Star, Shueisha

Prosjekt A-ko, Seishinsha, A.P.P.P.

Tankpoliti, Hakusensha

Appleseed, Kodansha

I hovedsak må du kontakte IP-innehaveren direkte for å finne ut. Du kan kanskje kontakte din lokale lisensinnehaver for å få kontaktinformasjonen til IP-innehaveren. I tillegg, hvis du kan nå ut til serieskaperne, kan de bedre henvise deg til riktig person.