Anonim

Hvordan lage et nettsted eller en blogg - en trinnvis guide for nybegynnere

Jeg begynte nettopp å samle manga. Jeg lurer på hvordan jeg skal forhindre at de får gule sider. For tiden lagrer jeg dem i en glasshylle uten deksel.

Er det noen andre måter?

2
  • IIRC gulfarging (som er et generelt problem med bøker) er relatert til kvaliteten på papiret som brukes av skriverne; Jeg er ikke sikker på hvor mye av det som kan unngås etter hvert.
  • Hvis du ikke vil ha problemer med å bevare boken, kan du lese / kjøpe digital manga, men det er et annet spørsmål og personlig preferanse :)

Selv om jeg ikke har manga, har jeg en stor tegneseriesamling. Jeg beskytter dem med "tegneserieposer" (eller ermer) og syrlig papp. De lagres i spesielle bokser designet for tegneserier. Disse forsyningene er også tilgjengelige og utstyrt for manga. Du kan lagre 1 eller 2 bøker per pose. Hvis to, plasserer du dem rygg mot rygg, med et syresykort imellom.

Det er flere leverandører. Den jeg bruker er Bags Unlimited, som har eksistert siden 1976. De har et enormt antall "arkivforsyninger" for tegneserier, bøker, CDer, magasiner, du heter det.

Jeg leste nettopp @ Maroons kommentar. Når den er gulnet og sprø, kan du ikke gjøre mye med det. Men formålet med det antisuriske papiret er å minimere skader på bøkene i utgangspunktet ved å bidra til å nøytralisere syrene i papirmassen i bøkene.

0

Gule sider er et symptom på solskader, mer eller mindre hva som skjer når du lar noe være utsatt for solen i lengre perioder. Et godt eksempel på dette er hvis du noen gang går til en tegneseriebutikk og de har plakater i vinduet som virkelig er falmet, det er de mindre mengder stråling fra solen som mer eller mindre bleker fargene bort.

En god måte å bekjempe og forhindre dette på er å holde dem i en bokhylle og holde dem organisert, og hvis det ikke er vinduer i rommet, må du ikke la persiennene være åpne hele dagen. Det vil ikke forhindre dette problemet, da @Maroon påpekte at visse papirer bare vil gjøre dette på overtid. Men å snakke fra min erfaring er å gjøre dette en enkel og effektiv måte å forhindre dette på.