Anonim

Spørsmålet ligger mest i tittelen; Når man diskuterer propaganda gjennom anime, refererer de fleste artiklene til Momotaro's Divine Sea Eagles.

Det var definitivt annen anime som ble produsert under krigstid for å fremme hærens sak - men mye av den ble ødelagt av amerikanerne etter Japans nederlag.

Er det noen annen overlevende animert japansk propaganda fra andre verdenskrig?

2
  • 1934 Japansk tegneserie med onde Mikke Mus
  • @ user1306322 Jeg har gjort kommentaren til et svar med en fungerende YouTube-lenke. Dessverre vet jeg ikke nok til å gi noen kommentarer eller analyser om anime-filmene.

"Toy Box Series Episode 3: Picture Book 1936" ( )) kan telle, avhengig av når du betrakter andre verdenskrig og den andre kinesisk-japanske krigen som startende. (1934 på Anime engelsk Wikipedia-side som viser den)

Her er en YouTube-lenke. Advarsel: noen av kommentarene i kommentarseksjonen er rasistiske.

Fra Boing Boing: 1936 1934 Japansk tegneserie med onde Mikke Mus

Mickey Mouse flyr inn med en skvadron med pterodaktyler med mushodet for å angripe en øy befolket med søte japanske dyr, inkludert en surrealistisk katt Felix med pølsekoblingsarmer. Link (Via Pink Tentacle)

[I] ettervirkningen av Mukden (Manchurian) -hendelsen og Japan kunngjorde tilbaketrekning fra Folkeforbundet etter at ligaen konkluderte med at de var angriperen, høyreorienterte elementer i landet startet en meningskampanje som en gang Femmakten marinebegrensningsavtalen tok slutt i 1936, Amerika planla å angripe japanske eiendeler, så Japan trengte å utvide sitt militær i tilfelle .. Tilsynelatende var denne tegneserien et forsøk på å røre potten. "'

Bla gjennom Wikipedia's XXXX i anime-liste, og jeg kom over Sankichi the Monkey: The Air Combat i 1942-året. Her er en YouTube-lenke med engelske undertekster.