Anonim

Spirited Away - offisiell trailer

Åndene som fungerer for Yubaba i badehuset ser ut til å være i varierende grad, froskeaktig. Noen ser ut til å være full frosk, som Aogaeru.

Mens andre for det meste er menneskelige som Lin, og atter andre ser ut til å være blandinger av menneske og frosk. Når Lin får beskjed om at hun og Sen skal jobbe med det store karet, svarer Lin "det er froskearbeid".

Er det noen grunn gitt i Spirited Away eller japansk mytologi som forklarer froskeaktige ånder?

2
  • Jeg antok alltid at de var ... frosker.
  • En underhånds fornærmelse mot franskmennene?

Jeg tror ikke det er gitt en grunn, men med tanke på hvor mye badehusarbeiderne, som er ånder fra forskjellige dyr, forakter mennesker, er det ganske åpenbart hvorfor de ikke vil se for mye ut som mennesker.

De fleste mannlige arbeidere er froskånd, de fleste kvinnelige arbeidere er snegler. Lin er en væselånd og Kamaji er en edderkoppånd.

Siden du spurte om japansk mytologi, er den eneste folklorehistorien, som jeg kunne tenke meg og finne, som hadde menn forvandlet seg til frosker og kvinner forandret seg til snegler, The Tale of the Gallant Jiraiya. Det er en ganske populær fortelling, som også brukes som kilde til annen manga / anime (dvs. Naruto). Men jeg vet ikke om Miyazaki virkelig brukte denne fortellingen som en inspirasjon for arbeiderne i badehuset.